Bor ami házhoz jön

Bikavér Faluhely SZEKSZÁRDI ÜVEGBEN

3390,- Ft

A Bodri Pincészet egyik őszi újdonsága a, szekszárdi palackba töltött Faluhely Bikavér Válogatás. A borvidék nevét viselő üvegbe kizárólag szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek.

 Egy hároméves folyamat végeredménye, hogy mostanra közel húsz, a 2012-es és 2013-as évjáratból származó vörösbor került letöltésre a közös, szekszárdi palackba. Az eddig tartó időszakban a helyi borászok dolgoztak együtt azért, hogy kiválasszák a palack formáját, megjelenését, valamint a kivitelezésére képes hazai üveggyárat. A palackba olyan kadarkák, kékfrankosok és bikavérek kerülhetnek, amelyeket a tizenkét tagú, borászokból álló bizottság kétharmada elfogadott. A vakkóstoláskor alapvető elvárás, hogy az adott tétel hibátlan legyen, hogy fajtajelleget vagy borstílust képviseljen, valamint termőhelyi karaktert jelenítsen meg.

A palackot előállító orosházi üveggyár értékesítési vezetője, Szabó József a regionális palackban rejlő lehetőségek kapcsán kiemelte: „Szekszárd ezzel a közös arculattal nemcsak itthon, hanem a nemzetközi piacon is sokat nyerhet, hiszen a kisebb pincészetek egyedi csomagolásaival szemben egy ilyen egységes megjelenés által a szekszárdi borok könnyebben felismerhetőek a fogyasztók számára.”

Bodri Faluhely Bikavér Válogatás 2013

 A szekszárdi Faluhely-dűlőben  terméskorlátozással termelt, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Kadarka szőlőből készült a bor.  Sűrű szövésű, tipikus szekszárdi jegyeket hordozó bikavér, melyben a gyümölcsjegyek és a fűszeresség szépen elegyedik. Fogyasztását ajánlom 16-16-18 °C-on a markáns, vörös húsból készített étkek mellé.

Ajánlatkérés

Név *:

E-mail cím *:

Telefon:

Üzenet: