Bor ami házhoz jön

Tivald

 

A szekszárdi levéltári adatok szerint az Eszterbauer család 1746 óta műveli a szekszárdi domboldalakat. A család 10. generációja Eszterbauer János, aki Pálinkás László borász segítségével működteti a tradíción alapuló borászatot. Jelenleg 22 ha-ról szüretelnek szőlőt. Jellemző fajtáik: kékfrankos, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, zweigelt és természetesen a szekszárdiak féltve őrzött kincse, a kadarka.

 

„Tivald” 2011

5900,- Ft

Szekszárdi Cabernet Sauvignon

Földrajzi adottságaink cabernet-k közül inkább a franc-nak kedveznek, mint a sauvignon-nak, így utóbbi valamivel ritkábban jön be, de ha bejön, akkor nagyon. Tivald ezeket az alkalmakat szeretné minél többször megragadni, ahogy a nemzetközi borversenyeken elért eredményei mutatják, ezt sikerrel teszi.

Jellemzés (Pécsi Borozó 91 pont):

 „Mély sötét színek jellemzik, illata visszafogott, de nagyon dús, tartalmas. Tele van szederrel és áfonyával, étcsokoládéval és egy kis konyakos meggyel. Szájban erőteljes, de nem bántó tanninok, bors és édes fűszerek jellemzik. Érthetően magas az alkohol, de a szerkezetet nem tudja megbillenteni, érett tartalmas, erőteljes anyaggal van dolgunk. A hordóhasználat nagyon szép. Lecsengése dús ízekkel, hosszan köszön elPécsi Borozó bormagazin.

Borcímke fotón:

Borászatunk e kiemelt termékének címkéjén nagyapám napszámosára, Tivaldra emlékezem. A mindig borostás arcú, ápolatlan külsejű, kaszától, kapától és a nyári forróságtól meggyötört napszámos, kit gyerek fejjel – helytelenül – lenéztem, és nyugalmát időnként csínytevéseimmel zavartam. Most elégtételül a legszebb borunk címkéjén álljon számára emlékezés és verejtékes munkájáért elismerés…Eszterbauer János

Az Eszterbauer család 1746 óta műveli a Szekszárdi domboldalakat.

 

 

Technológia:

2011. október végén Görögszói területünkről (a borvidék egyik legjobb dűlőjeként tartják számon) szüreteltünk tökéletesen érett alapanyagot e borhoz. A 2 hetes héjon áztatás/erjesztés során napi 2x kézzel csömöszöltünk, majd a bor 80%-a  új, 225 literes barrique hordókba került, ahol 16 hónapon keresztül érlelődött. (Jórészt magyar hordók, de van köztük 1-2 francia is.) 2013 márciusában történt a palackozás, azóta is folyamatosan fejlődik…

Ajánlatkérés

Név *:

E-mail cím *:

Telefon:

Üzenet: