Bor ami házhoz jön

Tüke

“TÜKE” BIKAVÉR 2013

3,200,- Ft

SZEKSZÁRD VÁROS BORA 2016

Szekszárdi Bikavér

A Bikavér eredete és története kötelez, Szekszárdon nem létezhet pince e bor nélkül. Válogatott, csúcsminőségnek szánt tételekből házasított, koncentrált, testes, elegáns bor elkészítése volt a célunk.Alapja a kékfrankos és a kadarka, világfajtákkal házasítva. Hagyományos feldolgozással, 12 hónapos fahordós érleléssel készült.

BORCÍMKE FOTÓN:

Dédnagypapám szerepel a címkén, aki a szekszárdi paraszt-polgári világ egyik meghatározó alakja volt. Édesapja (ükapám) Szekszárd város bírája (1867), Ő maga az 1910-es években a város képviselőtestületének tagja, 1919-ben a kommunista diktatúra túsza, az 1929-ben alakult országos hírű és sikeres Szekszárdi Pinceszövetkezet egyik alapítója. És egy azon „tüke” szekszárdi szőlőművelők közül, akiktől a Bikavért is örököltük…….Eszterbauer János.

 Export borunk az USA-ban és Hong Kongban.

Ajándék Ben Affleck-nek

JELLEMZÉS:

Komoly színek és komoly mozgás a pohárban. Illata hűvös, van benne egy szép, egyszerre gyümölcsös és fűszeres jegy, sok meggy, egészen mélyeket lehet belőle szippantani. A szájban lágy, sima felszínű tanninokal, szép savakkal. Energikus és komoly, de behízeleg és jól fogyasztható. Megint szép fűszeres-gyümölcsös játék, nagyon szép hordó, rétegzett, nagy bor.

Ajánlatkérés

Név *:

E-mail cím *:

Telefon:

Üzenet: